Jesteś tutaj: pieknowkuchni.pl > AGD i RTV > Funkcje mikrofalówek

Funkcje mikrofalówek

Szybki tryb życia zmusza nas często do jedzenia posiłków na mieście. W domu nie mamy czasu na przygotowanie obiadu, a jeśli już się na to decydujemy, chcemy zrobić to jak najszybciej- często wsadzając jedzenie do podgrzania do mikrofalówki. Jednak oprócz tradycyjnej funkcji odgrzania lub rozmrożenia, mikrofalówki oferują coraz więcej możliwości.
Mikrofalówka może nadać twoim potrawom kruchości, dzięki funkcji crisp. Sprawdza się w przypadku podgrzewania pizzy lub zapiekanek, już nie musisz się martwić, że po wyjęciu będą gumowe. Jedzenie będzie smakować podobnie jak po upieczeniu w piekarniku, a zaoszczędzić na jego zrobieniu kilka minut. Co ważne- nie musisz używać oleju lub innych tłuszczy. Dodatkowo możesz zastosować funkcje termo obiegu, która działa tak samo jak w piekarnikach- jedzenie zostaje równomiernie opieczone.
Wiele osób sądzi, że jedzenie z mikrofagów jest niezdrowe. Na szczęście coraz więcej modeli posiada możliwość gotowania na parze, co pozwala zachować składniki odżywcze danego dania i sprawia że jest smaczne i zdrowe. Mikrofalówka może także sama dobrać odpowiednią temperaturę i poziom wilgotności włożonych warzyw i owoców dzięki funkcji szósty zmysł.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.